by Ania
Dziś proponuję wam coś na kanapki – może i „starodawne”, wymaga trochę pracy, ale naprawdę watro spróbować. Ja osobiście lubię różnego rodzaju pasty, pieczenie i domowe pasztety – coś, co zastąpi sklepowe wędliny.
Poniższy przepis wyszedł z przetestowania i połączenia w jeden kilku innych J
Makrelowa pasta na kanapki
Składniki:
- 1 średnia makrela (ok. 300g)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół opakowania serka kremowego o smaku naturalnym (np. Twój smak )
- 1 łyżka majonezu
- szczypiorek ( ok. 2 łyżek – lub więcej jeśli lubimy)
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- pieprz i sól do smaku
- sok z połowy cytryny
-pół łyżeczki tartego chrzanu - opcjonalnie
Przygotowanie:
1. Makrelę obieramy z ości, jajka ścieramy na tarce – grube oczka lub kroimy w drobną kostkę
2. Wkładamy do miski, dodajemy serek, majonez oraz pozostałe składniki
3. Rozdrabniamy wielcem i dobrze mieszamy
4. Odstawiamy na min. półgodziny do lodówki.
5. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem!
Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem lub bagietką.
Smacznego !!!
ja uwielbiam pasty na kanapki, ta Wasza jest też rewelacyjna:))
OdpowiedzUsuń50 year-old Database Administrator II Luce Saphin, hailing from Brentwood Bay enjoys watching movies like "Charlie, the Lonesome Cougar" and Taekwondo. Took a trip to My Son Sanctuary and drives a Ferrari 250 GT California LWB Competizione Spyder. wazne strony
OdpowiedzUsuń