Dziś szybki przepis i dodany na szybko… na prośbę Ani K., która zobaczyła sałatkę w pracy i chce ją przygotować w weekend J
Dla lubiących i dla tych tylko tolerujących inny pomysł na wątróbkę.
Źródło: własna praktyka :)
Sałatka z wątróbką
Składniki:
· Wątróbka drobiowa ( ok. 150g na osobę)
· Rucola
· Pomidor lub pomidorki koktajlowe
· Sól morska (najlepiej gruba)
· Olej do smażenia
· Opcjonalnie: mozzarella, inne dodatki do sałatki które lubimy
Przygotowanie:
1. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki ok. 2cm
2. Na patelni rozgrzewamy olej
3. Na gorący olej wrzucamy pokojoną wątróbkę i smażymy ok. 3-4 minut, mieszając od czasu do czasu
4. Usmażoną wątróbkę układamy na talerzu na ręczniku papierowym
5. Na talerzach układamy rucolę, pokrojone pomidory i inne dodatki, na wierzchu kładziemy ciepłą wątróbkę
6. Całość polewamy sosem balsamicznym, oliwą z oliwek i posypujemy solą morską
7. Podajemy z grzankami lub bagietką
Jak widać ja poza rucolą i pomidorami dodałam mozzarellą |
Smacznego !
Z przyjemnością nominowałam Cię do Versatile Blogger Award:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń